Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2008 16:33 - Зрелищно реми между Италия и Румъния
Автор: dzl Категория: Новини   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
1



image
EPA/URS FLUEELER/БГНЕС image 1 image ОЩЕ ПО ТЕМАТА imageАдзурите: Играхме добре, нямахме шанс imageКодря пробяга най-много imageКрай на Евро 2008 за Радой imageПицурка: Честен резултат imageДонадони: Съдията днес имаше почивен ден imageИталия - Румъния (видео) imageСнимки от мача 13.06.2008
Спорт НетИнфо

Италия и Румъния завършиха при резултат 1:1 в мача помежду си от предварителна група C на Евро 2008. Така и двата тима едновременно съхраниха шансовете си за четвъртфиналите и оставиха развръзката за третите двубои.

В състава на северните ни съседи като титуляр започна футболистът на ЦСКА Флорентин Петре. Крилото игра на ниво, но се умори и бе заменен в 59-та минута.

Първото положение в мача бе за Италия. В 9-та минута Каморанези и Перота комбинираха, а последният центрира към Дел Пиеро. Капитанът на "адзурите" игра с глава, но Гоян предотврати сигурен гол.

В рамките на три минути, между 16-та и 18-та, двата тима имаха шанс да открият резултата. Първо при контраатака Муту се озова сам срещу Буфон, но диагоналният му шут бе спасен. След това Лука Тони получи удобна топка, но изстрелът му с глава излезе в аут. В ответната атака Габриел Тамаш шутира от 40 метра от фаул, но Буфон се разтегна и изби. 

В 20-та минута отново Румъния имаше златен шанс за гол. След изпълнение на фаул отстрани на наказателното Кристиан Киву стреля с глава, топката рикошира в Панучи, а в последствие и в дясната греда на италианския страж. При последвалото изчистване Мирел Радой и Разван Рат сблъскаха главите си, като първят трябваше да бъде изнесен на носилка и принудително заменен.

В средата на първото полувреме закратко преваля и дъжд, който предразположи двата тима към далечна стрелба. Разван Рат и Дел Пиеро обаче нямаха шанс.

Пет минути преди края на първата част стана напечено в наказателното поле на Румъния. Три последователни ъглови удари бяха изпълнени, а Перота и Киерини на два пъти не съумяха да вкарат в мрежата на Лобонт.

Това стори Лука Тони в 45-та минута. След късо изпълнение на корнер таранът на италинаците вкара с глава, но голът му бе неправомерно отменен заради засада.

Второто полувреме предложи още емоции и два гола. В 54-та минута Муту центрира фалцово, но Буфон следеше играта и се намеси добре. Не добре обаче се намеси Дзамброта минута по-късно. Разван Рат хвърли 60-метров пас към Муту, защитникът на Италия реши да сваля топката с глава на Буфон и това се оказа фатално. Муту изпревари вратаря на "адзурите" и опъна мрежата за 0:1.

Отговорът на Италия дойде мигновено 120 секунди не бяха изминали, когато Кристиан Панучи възстанови равенството. Той получи топката на метър пред голлинията, след като Киерини с глава му я свали, и безпроблемно направи 1:1.

В следващите двайсетина минути Италия и Румъния си рамениха по няколко опасни положения. Пропуски за северните ни съседи направиха Петре, Никулица и Никулае, а за "адзурите" немощ пред гола показаха Тони и Де Роси.

В 80-та минута съдията Том Хенинг Йоребьо взе ново спорно решение. Той назначи дузпа след нечиста борба между Кристиан Панучи и Даниел Никулае. Зад топката застана Адриан Муту, чиито удар бе отразен от Джанлуиджи Буфон. И Панучи и Буфон не пропуснаха да посочат небето на рефера, за да му покажат, че не е бил прав.

Хенинг Йоребьо ядоса за последен път "адзурите" в 87-та минута. Тогава при борба в наказателното на Румъния вместо дузпа съдията даде фаул в атака.

До края двата тима опитаха да решат в своя полза двубоя, но усилията им не се увенчаха с успех. Така Италия спечели първа точка на Евро 2008, а Румъния - втора. Интригата в "желязната" група С ще се запази до последните мачове, а сметките ще започнат чак след като се изиграе и двубоя между Холандия и Франция.


 


Италия - Румъния 1:1

голмайстори: 0:1 Адриан Муту 55, 1:1 Кристиан Панучи 56

Пропусната дузпа: Адриан Муту, 81-та минута

стадион: "Лецигрунд Щадион", Цюрих
зрители: 30 585
   
главен съдия: Том Хенинг Йоребьо с помощници Гейр Еге Холен и Ян Петер Ранден (и тримата от Норвегия)
жълти картони:
за Италия: Андреа Пирло, Даниеле Де Роси
за Румъния: Адриан Муту, Кристиан Киву, Дорин Гоян
   
състави:

Италия: Джанлуиджи Буфон, Джанлука Дзамброта, Кристиан Панучи, Фабио Гросо, Джорджо Киелини, Симоне Перота (57-Антонио Касано), Андреа Пирло, Даниеле де Роси, Мауро Каморанези (85-Maсимо Амброзини), Лука Тони, Алесандро дел Пиеро (77-Фабио Куалиарела)

Румъния: Богдан Лобонт, Габриел Тамаш, Разван Рат, Дорин Гоян, Козмин Контра, Кристиан Киву, Мирел Радой (25-Николае Дика), Флорентин Петре (59-Банел Николица), Паул Кодря, Даниел Никулае, Адриан Муту (88-Разван Кочиш)



Тагове:   италия,   румъния,   между,   реми,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dzl
Категория: Новини
Прочетен: 243494
Постинги: 242
Коментари: 79
Гласове: 2921
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930