Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2008 23:54 - Холандия унижи световния шампион
Автор: dzl Категория: Новини   
Прочетен: 324 Коментари: 0 Гласове:
1




var images = new Array(); var imgtext = new Array();currentImage++; Image261063= new Image(394,211); Image261063.src = "http://media.abv.bg/img.phtml?id=261063"; images[currentImage] = Image261063.src; imgtext[currentImage] = "EPA/ KARL MATHIS/БГНЕС "; var currentImage = 1; image
EPA/ KARL MATHIS/БГНЕС image 1 image ОЩЕ ПО ТЕМАТА imageТактиката на ван Бастен работи imageСуперлативи за "лалетата" в Холандия imageСтоян Коцев: Успехът ще мотивира "лалетата" imageЛюбе Спасов: Абсолютна засада imageЕкспертите: Голът беше редовен imageСнайдер: Вече мечтаем за титлата imageВан Бастен: Направихме подвиг imageДонадони: Напрежението ни провали imageВиж видео от мача imageВиж снимки от мача imageИван Леков: Чист гол 09.06.2008
Емилиян Онуфриев

Холандия победи с класическото 3:0 световния шампион Италия в двубой от предварителната група C на Европейското първенство по футбол. Двата тима предложиха великолепна продукция и сътвориха истински спектатъл за 30 700 зрители на "Стад де Сюис" в Берн.

Двата тима се вкопчиха в здрава битка от самото начало на двубоя. В първите десетина минути световните шампиони от Италия като че ли бяха малко по-активния отбор, но опитите им за атака бяха спирани от сигурната защита на Холандия.

В 11-ата минута Буфон се намеси успешно след удар на холандски състезател. Секунди след това Лука Тони не можа да засече добре с глава топката след центриране на Гатузо.

Рууд ван Нистелрой изскочи сам срещу Буфон в 18-ата минута, но за негово съжаление, въпреки че го преодоля, не може да центрира по най-добрия начин и атаката бе неутрализирана. Пред ван Нистелрой се откри нов шанс в 24-ата минута, но Матераци изби топката, секунда преди холандският стрелец да я насочи във вратата.

Спорно решение на рефера Фройфелд в 26-ата минута бе причината Холандия да поведе в резултата с 1:0. Първо топката бе центрирана пред вратата, последва кратко разбъркване и удар, при който топката бе засечена в мрежата от ван Нистелрой, намиращ се в положение на засада. Протестите на италианските играчи не дадоха резултат и играта продължи с предимство на Холандия.

Пет минути по-късно "лалетата" отбелязаха втори гол, който за разлика от предишния бе реализиран по великолепен начин. Първо ван Бронкхорст изби топката от голлинията на ван дер Саар и даде началото на образцова контраатака завършена с попадение на Уесли Снайдер.

Италианците на мислеха да се отказват и два минути след това имаха отличен шанс за намаляване на резултата, но волето на ди Натале бе спасено от холандския страж. Следващите десетина минути преминаха при доминация на световните шампиони що се отнася до владеенето на топката. Голови положения в тяхната сметка обаче липсваха.

Ван Нистелрой имаше шанса да реши всичко в този двубой в 42-ата минута, когато бе изведен сам срещу Буфон, но стражът на Италия показа защо е смятан за един от най-добрите на поста си, избивайки топката в корнер. В последните секунди на полувремето ди Натале стреля отдалеч, но топката мина на метър над вратата.

Самостоятелна акция на Дзамброта в 53-ата минута завърши с удар към ван дер Саар, при който топката мина на сантиметри от вратата.

Отлично организираната игра на Холандия не позволяваше на световните шампиони да наложат тотален натиск. С напредване на времето тяхната увереност растеше за сметка на припряните действия на футболистите в синьо.

В 64-ата минута селекционерът на Италия Роберто Донадони пусна в игра Алесандро дел Пиеро и присъствието на легендата на Ювентус се усети веднага. Именно той бе в основата на двете положения 66-ата и 70-ата минути, когато първо негов удар бе спасен от ван дер Саар, а след това със силен изстрел не можа да уцели вратата.

Лука Тони в 76-ата минута имаше златен шанс да намали резултата, но останал сам срещу вратаря, сгреши при опита си да го прехвърли. Малко след това Фабио Гросо като на шега се озова на стрелкова позиция, но Едвин ван дер Саар се намеси авторитетно и спаси.

В 78-ата минута ван дер Саар направи вероятно спасяването на мача, отразявайки с една ръка удар от пряк свободен удар на Андреа Пирло. В последвалата светкавична контраатака Буфон направи не по-малко важно отразяване, но в крайна сметка бе безпомощен при удар с глава на Джовани ван Бронкхорст, довел нещата до безнадеждното 3:0 за Холандия.

В 89-ата минута влезлият като резерва за Холандия Робин ван Перси имаше възможността да направи резултата още по-изразителен, но стреля в аут.

Срещата завърши при резултат 3:0 за Холандия, която се очертава като фаворит в "Желязната група С" на Евро 2008. По-рано днес Франция и Румъния не можаха да си отбележат гол, завършвайки двубоя помежду си при резултат 0:0.


Холандия- Италия 3:0 (2:0)

Голмайстори: 1:0 Рууд ван Нистелрой 26, 2:0 Уесли Снайдер 31, 3:0 Джовани ван Бронкхорст 79
Стадион "Стад дьо Суис": 38 777 зрители
Главен съдия: Петер Фрьойдфелд
Помощници: Стефан Витберг, Хенрик Андрен (и тримата от Швеция)

жълти картони:
Джанлука Дзамброта, Лука Тони, Дженаро Гатузо (Италия)
Найджъл де Йонг (Холандия)

Холандия: Едвин ван дер Сар, Андре Ойер, Йорис Матайсен, Джовани ван Бронкхорст, Найджъл де Йонг, Орландо Енгелаар, Дирк Кайт (81- Ибрахим Афелай), Рафаел ван дер Ваарт, Уесли Снайдер, Халид Буларуз (76- Джони Хайтинга), Рууд ван Нистелрой (70- Робин ван Перси)
 
Италия: Джанлуиджи Буфон, Кристиан Панучи, Андреа Бардзали, Марко Матераци (54- Фабио Гросо), Джанлука Дзамброта, Масимо Амброзини, Андреа Пирло, Дженаро Гатузо, Мауро Каморанези (75- Антонио Касано), Лука Тони, Антонио ди Натале (64- Алесандро Дел Пиеро)



Тагове:   шампион,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dzl
Категория: Новини
Прочетен: 243994
Постинги: 242
Коментари: 79
Гласове: 2922
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930